Foredrag i Riddersalen

Tors. den 14. dec. 2017, kl. 19:30
DKK 250,- pr. person. Begrænset antal

Historikeren Kåre Johannesen gæster Gisselfeld i december

NYHED: Foredraget "Juletraditioner" med stand-up historikeren Kåre JohannesenKom og nyd en aften i tv-personligheden Kåre Johannesens selskab. Han er kendt for TV2 Øst og er en yndet forfatter og foredragsholder. Vi lover, at det ikke bliver kedeligt. Kåre Johannesen er en sand virtuos med ord og leverer hver gang en pragtpræstation - tilsat masser af vidde og humor. (To gange tidligere har han slået sine folder på Gisselfeld med et andet foredrag).
 
Foredraget vil også denne gang finde sted i Riddersalen på Slottet. En lille forfriskning og snacks vil blive serveret i pausen. Finder sted torsdag den 14. december 2017, kl. 19:30. Varer 2 x 50 min. med indlagt pause. Pris: Kr. 250,- pr. person.
 
Om foredraget:
Til en rigtig dansk jul hører som bekendt en lang række traditioner - men hvor kommer juletræet, julesnapsen, nissegrøden på loftet, den gode juleøl og alle de andre herlige faste indslag egentlig fra? Hvor ”dansk” er egentlig vores danske jul?
 
Julen er traditionen tro en fejring af Jesu fødsel, men ser man den nærmere efter i sømmene, opdager man, at der er langt mere i det end som så. Julen er i virkeligheden i mindst lige så høj grad fyldt med det argeste hedenskab, og i baggrunden lurer både bronzealderens soldyrkelse, åndetro og Odin selv! Og for ikke så forfærdeligt længe siden var højtiden forbundet med “julelege”, der selv med moderne øjne var… temmelig vovede!
 
Bemærk: Der tages forbehold for udsolgt. Begrænset antal billetter til hver aften: 60 personer  

TILMELDING sker kun pr. mail til: hds@gisselfeld-kloster.dk senest 2 dage før. Først-til-mølle-princippet vil blive anvendt.

Læs mere om Kåre Johannesen i linket
 HER 
Foto-vals-(2).jpg

(Vi forbeholder os retten til at aflyse ved for få tilmeldinger)

X

Tilmeld Nyhedsbrev

X
X