40.000 gæster årligt
 
Hvert år har Gisselfeld besøg af mere end 40.000 gæster, der alle kommer for at nyde den gamle renæssanceborg, den skønne slotspark og de omkringliggende naturperler. Navnet Gisselfeld kan føres helt tilbage til år 1370, men den røde borg, som du ser i dag, blev bygget i perioden 1547 til 1575 af Peder Oxe, Danmarks mægtige rigshofmester. Der har været haveanlæg omkring Slottet siden da.

Den nuværende slotspark er på ca. 40 ha og blev anlagt i slutningen af det 19. århundrede af den berømte engelske havearkitekt H. E. Millner. En engelsk landskabshave beriget med skønne oaser og botaniske sjældenheder, der er helt eventyrlig at gå en tur i.
 

 

 

 

 

 


Nordeuropas smukkeste park med botaniske sjældenheder

Helt fra Peder Oxe byggede sin herreborg, har Gisselfeld Kloster været omgivet af parkanlæg. Disse anlæg har skiftet udseende flere gange i takt med nye tendenser inden for havearkitektur. Den nuværende park fremstår som en engelsk landskabshave, og blev anlagt op gennem 1800-tallet. Parken går for at være en af Nordeuropas smukkeste og indeholder mange botaniske sjældenheder. Arealet er på ca. 40 ha., hvoraf halvdelen er karpedamme. De første blev anlagt af Peder Oxe og regnes for Danmarks første dambrug.

En tur i parken er en romantisk rejse helt tæt på naturen. Havens inddeling med vand og plateauer giver en omskiftelig landskabsoplevelse, der påvirkes af det rige fugleliv og årstidernes skiften. Denne helt specielle stemning kan nydes i sæsonen, hvor parken - mod betaling af entré - er åben for offentligheden. Det er også muligt at benytte parken til diverse arrangementer og/eller bryllupsfotografering.

TUSIND TAK TIL ALLE DE GÆSTER, SOM BESØGTE LIVSTILSMESSEN 2017. VI SES TIL NÆSTE ÅR!
Se Parkens og øvrige ÅBNINGSTIDER her >

 

DOWNLOAD PARKBROCHURELivstils17.jpg

Vi har mange oplevelser
til kulturnydere

Og vi vil gerne dele dem med dig.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tilbud, oplevelser
og nyheder fra Gisselfeld Kloster direkte i din indbakke.

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev

Engelsk landskabshave med moderne tendenser

Den engelske landskabshave er anlagt, så den nærmest forsvinder ud i den omgivende natur, og på den måde fremhæver de skønne områder omkring selve Gisselfeld Kloster.
Mange af de nuværende bede og plateauer går tilbage til 1800-tallet, men der er også spor fra baroktidens mere strømlinede tendenser. 

Gisselfeld Slotspark huser flere botaniske sjældenheder - og er bl.a. kendt for sit store Duetræ, der blomstrer omkring maj/juni måned.

Tilmeld BoligService

X
X
X

Tilmeld Nyhedsbrev

X
X