Paradehuset på Gisselfeld - et fortryllende orangeri...


Paradehuset, der har samme åbningstider som Slotsparken, hører under Gisselfeld, men er forpagtet ud til havedesigner Stig Lauritsen og landskabsarkitekt Greg Kobett.

 Se Parkens - og Paradehusets - åbningstider her >
Læs mere om Paradehuset eller book en eventyrlig rundvisning i Slotsparken på deres hjemmeside her >

Læs om kommende performance-teater-event HAVEN & English Tea, som finder sted hhv. den 18. juni og 2. juli 2022, kl. 13 + 15 i Parken og Paradehuset her >


NYHED: I det smukke Orangeri er der indrettet en lille te-salon, hvor man med kig til Slottet og Parken kan nyde et glas limonade, en kop te / kaffe og en kage.
Salonen har fået navnet "Nattergalen", inspireret af H.C. Andersens eventyr. En skøn lille oase, som skal opleves... 

 

En sanselig rejse

Som at drage ind i en anden verden – et botanisk åndehul, hvor sanserne forkæles. Paradehuset er en helt speciel oase, der tager dig på en rejse blandt eksotiske planter til lyden af rindende vand og svalende musik. Historien om Paradehuset starter ved Verdensudstillingen i London i 1851, hvor det imponerende væksthus "Crystal Palace" sendte en inspirationsbølge gennem Europa.

Christian Conrad Sophus greve Danneskiold-Samsøe tiltrådte som overdirektør på Gisselfeld i 1869. Hans hustru var fra England, og hans hjerte bankede for blomster og planter. Han opførte i 1876 med inspiration i engelsk landskabsstil det smukke og unikke orangeri – Paradehuset - efter tegning af arkitekt Herholdt.

I dag forpagtes Paradehuset af havedesigner Stig Lauritsen - bl.a. kendt fra haveprogrammet "Have haves" på TV2 - og landskabsarkitekt Greg Kobett. De driver Paradehuset som et rum for sanseoplevelser med vægt på historiske og eksotiske planter. Med til Paradehuset hører også en lille butik med salg af blomster og brugskunst for feinsmeckere.

Vi har mange oplevelser
til kulturnydere

Og vi vil gerne dele dem med dig.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tilbud, oplevelser
og nyheder fra Gisselfeld Kloster direkte i din indbakke.


Tilmeld dig
vores nyhedsbrev


 
Info om den nye persondataforordning
Som modtager af vores nyhedsbrev, er det vigtigt for os, at du føler dig tryg. Læs mere om vores fortrolighedspolitik her:
 
Notat-Persondata-iht-EU-regler-G-pdf
 

Tilmeld BoligService

 
Security code:
X

Tilmeld Nyhedsbrev

X
X

Tilmeld BoligService

X