NYHED - Karperne på Gisselfeld har fået eget museum - navnet er "Fiskemesterhuset"...

Gæster i Parken kan i åbningstiden nu komme indenfor og se det fine, nye informationshus og samtidig blive meget klogere på karper og historien bag. Det koster ikke ekstra.
(Ved særarrangementer i Parken kan huset været lukket for Parkens gæster). 

Der er også mulighed for at leje huset til en privat fest / sammenkomst på op til 35 personer. For yderligere information, herunder om pris m.v., kontakt Godskontoret på tlf. 56 32 60 32. 

I Gisselfelds søer og damme har der helt tilbage til Peder Oxes tid i 1500-tallet eksisteret et karpedambrug. I 1960´erne stoppede dambruget dog i sin traditionelle forstand, men dammene har siden været anvendt til andre ferskvandsfisk.

I de seneste år har karpen atter vundet indpas i Gisselfelds søer, da det er en interessant fisk for lystfiskere.

Med sin traditionsbundne tilknytning til stedet er hele karpedambruget genoptaget på et historisk niveau i 2014, henvendt til parkens gæster. Projektet er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, som har gjort det muligt at renovere det gamle ”Fiskemesterhus” i parken, som danner ramme om en plancheudstilling om karperne på Gisselfeld. Ud over dette kan man nu opleve dambruget på nært hold på en tur rundt i parken og se de mange dæmninger og vandreguleringer, der er istandsat.

I forbindelse med projektet har en væsentlig faktor været at formidle karpernes gang og cirkulation i søerne. En smartphone APP er det nyeste skud på stammen. Download ”Gisselfeld Karpe” APP´en og tag den med på en gåtur rundt i parken og få mere at vide om karpernes liv undervejs. VELKOMMEN TIL KARPERNES VERDEN!

NYT: Se "Mads og David laver karper fra Gisselfeld" på TV ØST og få opskriften med som bonus HER >

 


NB: Karpemuseet lukker om fredagen kl. 15 i sæsonen, men følger de øvrige dage Parkens åbningstider, se dem HER >

       Læs mere om det store Karpeprojekt og historien bag HER >


Vi har mange oplevelser
til kulturnydere

Og vi vil gerne dele dem med dig.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tilbud, oplevelser
og nyheder fra Gisselfeld Kloster direkte i din indbakke.

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev

Tilmeld BoligService

X

Tilmeld Nyhedsbrev

X
X