Under det store Mispeltræ står tiden stille, og for en kort stund kan man opleve en verden af nye dufte og indtryk

- besøg Paradehuset og lad dig fortrylle...

Paradehuset, der har samme åbningstider som Slotsparken, hører under Gisselfeld, men er forpagtet ud til det dygtige par, havedesigner Stig Lauritsen og landskabsarkitekt Greg Kobett.


Book en eventyrlig rundvisning i Parken her og få dens historie fortalt på fornemmeste vis >

Se Parkens - og Paradehusets - åbningstider her >

Læs mere om Paradehuset her >
 

NYHED: I det smukke Orangeri er der indrettet en lille te-salon, hvor man med kig til Slottet og Parken kan nyde et glas limonade, en kop te / kaffe og en lille kage.
Salonen har fået navnet "Nattergalen", inspireret af H.C. Andersens eventyr. En skøn lille oase, som skal opleves...


Nattergalen-(1).jpg

 

Se film fra Paradehuset >


En sanselig rejse

Som at drage ind i en anden verden – et botanisk åndehul, hvor sanserne forkæles. Paradehuset er en helt speciel oase, der tager dig på en rejse blandt eksotiske planter til lyden af rindende vand og svalende musik. Historien om Paradehuset starter ved Verdensudstillingen i London i 1851, hvor det imponerende væksthus "Crystal Palace" sendte en inspirationsbølge gennem Europa.

Christian Conrad Sophus greve Danneskiold-Samsøe tiltrådte som overdirektør på Gisselfeld i 1869. Hans hustru var fra England, og hans hjerte bankede for blomster og planter. Han opførte i 1876 med inspiration i engelsk landskabsstil det smukke og unikke orangeri – Paradehuset - efter tegning af arkitekt Herholdt.

I dag forpagtes Paradehuset af havedesigner Stig Lauritsen - bl.a. kendt fra haveprogrammet "Have haves" på TV2 - og landskabsarkitekt Greg Kobett. De driver Paradehuset som et rum for sanseoplevelser med vægt på historiske og eksotiske planter. Med til Paradehuset hører også en lille butik med salg af blomster og brugskunst for feinsmeckere.


Vi har mange oplevelser
til kulturnydere

Og vi vil gerne dele dem med dig.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tilbud, oplevelser
og nyheder fra Gisselfeld Kloster direkte i din indbakke.

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev

Tilmeld BoligService

X

Tilmeld Nyhedsbrev

X
X