Lige midt i landbrugsjorden

Landbrugsdriften udgår fra Gisselfeld Avlsgård, der ligger centralt placeret - lige ved slottet og lige midt i landbrugsjorden. Landbruget drives konventionelt, altså ingen økologi, og drives i harmoni med godsets øvrige aktiviteter, såsom udlejning af boliger, fiskeri, jagt, turisme og event.

Lagerbygning samt deport udlejes pr. 1. april 2023, læs mere HER

Dugfrisk november-status fra markerne på Gisselfeld: Det er ikke kun høsten af juletræer det er på sit højeste i disse dage, hvor der endnu venter 14 gode dage. Høsten af sukkerroer er også igang og er nu gået ind i sin afsluttende fase. Der køres 24-7 for at udnytte de nuværende forhold. Godt kæmpet af alle mand, Se video HER 
Lige efter roeoptageren følger ploven. Jorden har bedst af at blive løsnet så hurtigt som muligt. Dermed sikres det bedste udgangspunkt til den efterfølgende afgrøde - i dette tilfælde maltbyg, se video HER

Marts '22-opdatering: Se dugfrisk video fra Landbruget, hvor såning af roer er i fuld gang og allerede forventes afsluttet om få dage - HER. Det sker historisk tidligt ift. Gisselfelds klima.

Videoer af ældre dato: Fra såningen af det sidste brødhvede, se video HER Se video-klip fra et tidligere års høst HER og HER

Henvendelse vedrørende Gisselfeld Landbrug rettes til:

Landbrugschef Kim Lundby (for e-mail adresse, klik her) >

Mobil 40 55 60 53 eller Godskontoret på tlf. 56 32 60 32

EU-(2).jpg

Pleje af græs- og Naturarealer

________________________________________

Produkter af høj kvalitet

På Gisselfelds markarealer findes næsten alle jordtyper - fra sandet stenblandet jord til meget stiv klæg lerjord. Den gode og lidt mere flade jord ligger nord for Gisselfeld mod Haslev, mens den ringere og mere kuperede ligger syd for Slottet mod Vester Egede by.

Gisselfeld har i dag 3 kategorier af sædeskifte:

1. Sukkerroer - vårbyg/konservesærter - hvede
2. Raps - hvede - hvede - vårsæd
3. Raps - rug - rug - rug

Med baggrund i jordbundsforholdene og den relativt store andel lette jord har Gisselfeld i dag en af landets største produktioner af rug til brødkorn. Gisselfeld Landbrug nedmulder størstedelen af halmen for sammen med efterafgrøder at give forbedrede jordbundsforhold.

Den overordnede målsætning med produktionen i sædskiftet er produkter af høj kvalitet dyrket med anvendelse af så få hjælpestoffer (kemi, gødning) som muligt.

Langs Gisselfelds vandløb, søer og andre følsomme områder er der udlagt randzoner, for dermed at beskytte miljøet bedst muligt.

Vi har mange tilbud
til naturelskere

Og vi vil gerne dele dem med dig.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tilbud, oplevelser
og nyheder fra Gisselfeld Kloster direkte i din indbakke.

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev

Tilmeld BoligService

 
Security code:
X

Tilmeld Nyhedsbrev

X
X

Tilmeld BoligService

X