Klostret uden nonner

Få minutter fra nutidens brølende motorveje - i et af Sjællands smukkeste landskaber - ligger Gisselfeld Kloster, en af Danmarks ældste og bedst bevarede renæssanceborge. Navnet kan føres helt tilbage til år 1370, men Gisselfeld blev i sin nuværende form grundlagt af Peder Oxe, der byggede borgen i perioden 1547-1575.

I 1701 bestemte Christian Gyldenløve, søn af Christian den 5., at Gisselfeld skulle gøres til et kloster, hvor adelige jomfruer og en abbedisse skulle tilknyttes klosteret. Disse planer blev dog aldrig ført ud i livet, men navnet - Gisselfeld Kloster - er hængt ved lige siden.

I dag er en del af Slottet privat beboet af Overdirektør Helene Danneskiold-Samsøe, mens andre dele af hovedbygningen kan besøges af offentligheden i forbindelse med de guidede rundvisninger.

Se mere om RUNDVISNINGER på Slottet her >
 

Et historisk forsvarsanlæg

Grundet de urolige tider omkring Grevens Fejde i 1534 blev Gisselfeld bygget som et forsvarsanlæg med ringmur, vindebroer, skydeskår, skoldehuller og voldgrav.

Gisselfeld var på de tre sider omgivet af voldgrave på nordsiden af den såkaldte Gårdsø. I en periode - i starten af 1800-tallet - har Gisselfeld været pudset op og kalket hvidt, inden det igen - imellem 1869 og 1874 - fik sit oprindelige røde murværk tilbage.

Fra et af værelserne i venstre fløj førte en hemmelig trappe efter sigende til et kælderrum, hvor Peder Oxe skulle have holdt sig skjult, før han - efter at være faldet i unåde - rejste til udlandet.

Vi har en stærk kulturhistorie

og den kan du få indblik i.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tilbud, oplevelser
og nyheder fra Gisselfeld Kloster direkte i din indbakke.


Tilmeld dig
vores nyhedsbrev



Info om den nye persondataforordning
Som modtager af vores nyhedsbrev, er det vigtigt for os, at du føler dig tryg. Læs mere om vores fortrolighedspolitik her:
 
Notat-Persondata-iht-EU-regler-G-pdf

Tilmeld BoligService

 
Security code:
X

Tilmeld Nyhedsbrev

X
X

Tilmeld BoligService

X