Karperne på Gisselfeld har fået eget museum - navnet er "Fiskemesterhuset"... 

Bemærk: Udenfor højsæsonen lukker Fiskemesterhuset 2 timer før hovedindgangen

NB: Ved særarrangementer i Parken kan huset været lukket for Parkens gæster 

 

Gæster i Parken kan i åbningstiden komme indenfor og se det fine, informationshus og samtidig blive meget klogere på karper og historien bag. Det koster ikke ekstra.

Der er også mulighed for at leje huset til en privat fest / sammenkomst på op til 35 personer. For yderligere information, herunder om pris m.v., kontakt Godskontoret på tlf. 56 32 60 32, se eksempel på opdækning nedenfor...

I Gisselfelds søer og damme har der helt tilbage til Peder Oxes tid i 1500-tallet eksisteret et karpedambrug. I 1960´erne stoppede dambruget dog i sin traditionelle forstand, men dammene har siden været anvendt til andre ferskvandsfisk.

I de seneste år har karpen atter vundet indpas i Gisselfelds søer, da det er en interessant fisk for lystfiskere.

Med sin traditionsbundne tilknytning til stedet er hele karpedambruget genoptaget på et historisk niveau i 2014, henvendt til parkens gæster. Projektet er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, som har gjort det muligt at renovere det gamle ”Fiskemesterhus” i parken, som danner ramme om en plancheudstilling om karperne på Gisselfeld. Ud over dette kan man opleve dambruget på nært hold på en tur rundt i parken og se de mange dæmninger og vandreguleringer, der er istandsat.

I forbindelse med projektet har en væsentlig faktor været at formidle karpernes gang og cirkulation i søerne. Download ”Gisselfeld Karpe” APP´en og tag den med på en gåtur rundt i parken og få mere at vide om karpernes liv undervejs. VELKOMMEN TIL KARPERNES VERDEN!

 

Se "Mads og David laver karper fra Gisselfeld" på TV ØST og få opskriften med som bonus HER > 

Karpemuseet følger Parkens åbningstider, se dem HER > 

Læs mere om det store Karpeprojekt og historien bag HER >

Vi har mange oplevelser
til kulturnydere

Og vi vil gerne dele dem med dig.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tilbud, oplevelser
og nyheder fra Gisselfeld Kloster direkte i din indbakke.


Tilmeld dig
vores nyhedsbrev


 
Info om den nye persondataforordning
Som modtager af vores nyhedsbrev, er det vigtigt for os, at du føler dig tryg. Læs mere om vores fortrolighedspolitik her:
 
Notat-Persondata-iht-EU-regler-G-pdf

Tilmeld BoligService

 
Security code:
X

Tilmeld Nyhedsbrev

X
X

Tilmeld BoligService

X