40.000 gæster besøger årligt Parken

VELKOMMEN TIL EN SLOTSPARK I SÆRKLASSE


Slotsparken og Paradehuset er nu
åben alle ugens dage undtagen
mandag fra kl. 10-17
Det sker fortsat med omtanke og
foregår i tråd med alle retningslinjer
fra Myndighedernes side

Pas godt på hinanden - og husk at holde afstand

Hvert år har Gisselfeld besøg af mere end 40.000 gæster, der alle kommer for at nyde den gamle renæssanceborg, den skønne slotspark og de omkringliggende naturperler.Navnet Gisselfeld kan føres helt tilbage til år 1370, men den røde borg, som du ser i dag, blev bygget i perioden 1547 til 1575 af Peder Oxe, Danmarks mægtige rigshofmester. Der har været haveanlæg omkring Slottet siden da.

Den nuværende slotspark er på ca. 40 ha og blev anlagt i slutningen af det 19. århundrede af den berømte engelske havearkitekt H. E. Millner. En engelsk landskabshave beriget med skønne oaser og botaniske sjældenheder, der er helt eventyrlig at gå en tur i.

SE SLOTSPARKENS OG PARADEHUSETS ÅBNINGSTIDER HER >
FIND PRAKTISK INFO HER >

 NB: Brochuren er af ældre dato og ikke helt opdateret. Frokost i Klostercafeen er ikke længere en mulighed i åbningstiden. Kan dog fortsat bookes til fester / arrangementer.
I øvrigt: Fiskemesterhuset er ikke afbilledet på kortetNordeuropas smukkeste park med botaniske sjældenheder

 
Helt fra Peder Oxe byggede sin herreborg, har Gisselfeld Kloster været omgivet af parkanlæg. Disse anlæg har skiftet udseende flere gange i takt med nye tendenser inden for havearkitektur. Den nuværende park fremstår som en engelsk landskabshave, og blev anlagt op gennem 1800-tallet. Parken går for at være en af Nordeuropas smukkeste og indeholder mange botaniske sjældenheder. Arealet er på ca. 40 ha., hvoraf halvdelen er karpedamme. De første blev anlagt af Peder Oxe og regnes for Danmarks første dambrug.

En tur i parken er en romantisk rejse helt tæt på naturen. Havens inddeling med vand og plateauer giver en omskiftelig landskabsoplevelse, der påvirkes af det rige fugleliv og årstidernes skiften. Denne helt specielle stemning kan nydes i sæsonen, hvor parken - mod betaling af entré - er åben for offentligheden. Det er også muligt at benytte parken til diverse arrangementer og/eller bryllupsfotografering.
 
boule3.jpg

Petanque og måske en picnic...

Gæster i Slotsparken kan som noget nyt nu leje et (eller flere) Petanque-spil i Billethuset ved hovedindgangen. Spillet, som er meget udbredt i Frankrig og det sydlige Europa, går også under navnet "boule" (det franske ord for kugle).

Det fine ved spillet er, at alle aldre kan være med...

Der er øremærket en sti / et område ved "Frokostlunden" til formålet, hvor man kan slå sine folder, evt. efter en picnic samme sted (der er opsat bænke)... Petanque-området finder I på side 2 ved den gule streg ved pkt. 5 i Parkbrochuren HER
 

Livstils17.jpg


Den fineste ramme...

Hvert år danner Slotsparken ramme om en bred vifte af arrangementer, bl.a. Gisselfeld Juletorv, som er vores eget, Opera Galla i det fri sammen med Faxe Kommune, samt (som vist overfor) Livstilsmesse i Slotsparken, som arrangeres af CHPevent.
 

Vi har mange oplevelser
til kulturnydere

Og vi vil gerne dele dem med dig.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tilbud, oplevelser
og nyheder fra Gisselfeld Kloster direkte i din indbakke


Tilmeld dig
vores nyhedsbrev


 
Info om den nye persondataforordning
Som modtager af vores nyhedsbrev, er det vigtigt for os, at du føler dig tryg. Læs mere om vores fortrolighedspolitik her:
 
Notat-Persondata-iht-EU-regler-G-pdf
 

Engelsk landskabshave med moderne tendenser

Den engelske landskabshave er anlagt, så den nærmest forsvinder ud i den omgivende natur, og på den måde fremhæver de skønne områder omkring selve Gisselfeld Kloster.
Mange af de nuværende bede og plateauer går tilbage til 1800-tallet, men der er også spor fra baroktidens mere strømlinede tendenser. 

Gisselfeld Slotspark huser flere botaniske sjældenheder - og er bl.a. kendt for sit store Duetræ, der blomstrer omkring maj/juni måned.

Tilmeld BoligService

X
X
X

Tilmeld Nyhedsbrev

X
X